Председателят на комисията по безопасност на автомобилните състезания към Българска Федерация по Автомобилен Спорт – Георги Янакиев мл. днес беше на трасето и направи инспекция на „Писта Бургас“. На работната среща край новоизградения пътен възел присъстваха също представители на КАТ Бургас, експерти от Община Бургас, както и двигателят на цялото събитие Радко Петров от клуба съорганизатор.

Пътният възел между езерото Вая и завод Кроношпан е проектиран освен да извежда трафикът към южното черноморие, така и да служи за писта тип градско трасе. Това е единственото в България подобно съоръжение, където местна власт и представители на автомобилният спорт са работили съвместно. Пътят и трасето включват редица инфраструктурни решения, с които не могат да се похвалят дори и пистите в страната – дренажна система, осветление, бетонни преграждения, двойни мантинели, сателитни пътни ленти за автомобили на организатора, преграждения тип „Ню Джърси“. Освен всички тези екстри, край трасето има огромни заравнени площи, които в денят на състезанието да бъдат използвани от зрителите като паркинг.

Янакиев даде няколко предписания към организаторите, които ще бъдат изпълнени. Председателя на комисия безопасност постави висока оценка на местната власт и съорганизаторите от СБА Бургас и АСК Вромос за свършената до момента работа.

Подобни публикации

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.