Това издание на „Писта Бургас“ ще бъде първото автомобилно състезание организирано в България, на което се въвежда електронната заявка. Идеята на тази иновация е на отстраним един бюрократичен недостатък на процеса по регистрация за участие. Досега се налагаше изпращане на email-и, които не винаги отговаряха на изискванията на организаторите. За да отговарят на изискванията и да оформят заявката прилежно, се налагаше клубовете да имат инсталиран Office пакет и не в малко случаи лице, което да може да работи с текстовите програми на Microsoft. С новият стандарт „Електронна заявка“, всеки пилот бързо и лесно може да подаде заявка, без да му бъде нужен специален софтуер и компютърни, технически умения. Формуляра се попълва за по-малко от минута, след което щом бъде изпратен той автоматично генерира документ. Заявката се изпраща в две копия: едно до организаторите, и едно до посочения от пилота (клуба) email адрес.

За да няма злоупотреби, автоматично се извлича IP адресът, от където е изпратена заявката. Формулярът може да бъде попълнен от всяко работещо с интернет устройство: смартфон, компютър, лаптоп, таблет, Smart TV и други. За защита на mail сървъра на организаторите, се грижи специално разработената от Google услуга reCAPTCHA, която преди да изпратите заявката изисква маркиране на отметка – бързо, лесно и удобно!

Освен това нововъведение, организаторите запазват и класическите бланки за попълване, за тези от вас които предпочитат стария метод за регистрация в състезанието. Шаблоните са налични в три формата: docx, doc и pdf.

Подобни публикации

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.